Hvorfor græder du, far? En bog om dårligt mentalt helbred
Når vi bliver ramt af stress, udbrændthed eller depression, påvirker det også vores nærmeste – ikke mindst børnene, som kan have svært ved at forstå, hvad det er, der sker med en forælder, der er ked af det og måske knap nok orker at stå op. En sådan situation kan være skræmmende for børn, som nogle gange kan tro, at de har gjort noget forkert, som har resulteret i eller bidraget til, at deres forælder har det dårligt. Bogen er skrevet for at forhindre, at man glemmer børnene, når familien har det svært.
Hvorfor græder du far?
Bogen ”Hvorfor græder du, far?” er skrevet ud fra et børneperspektiv og skildrer en far, som får det værre og værre, men får hjælp af en læge og en psykolog, så han får det bedre. Formålet med bogen er at vise børn, at voksne (også fædre) kan have det dårligt, men at det ikke er farligt at tale om, og at rigtig mange mennesker oplever depression og andre udfordringer i løbet af livet. Ved at fortælle om, hvordan en familie bliver påvirket af dårligt mentalt helbred, vil bogen gøre det nemmere at turde tale om, hvordan man har det, og samtidig vise, at der er hjælp af hente.
“En vigtig og kærlighedsfuld bog om, hvordan en fars udbrændthed og depression påvirker hele familien – fortalt ud fra børnenes perspektiv”.
Katherina Zakikhany-Gilg, Stockholm
En pædagogisk bog til skoler og daginstitutioner
Min ambition med bogen er at give både børn og voksne værktøjer til at håndtere en familiesituation, hvor der forekommer dårligt mentalt helbred såsom stress, udbrændthed eller depression. Bogen er skrevet, så den passer til børn i forskellige aldre og henvender sig til alle familier, uanset hvordan deres situation er. Tanken er, at den skal bruges som et pædagogisk værktøj i skoler og daginstitutioner. Til sidst i bogen er der nogle spørgsmål med relation til historien, som børn og voksne kan tale om sammen.