Publicerad 16 januar 2024

Mit første blogindlæg om stress!

Hvorfor skal du læse videre i denne blog?
-For at blive klogere på stress, og for at få flere værktøjer til at undgå at blive syg af stress.

Lad os tage det fra begyndelsen:
Stress er ikke sygdom, men en normal tilstand, som har gjort mennesket som race i stand til at overleve evolutionen. Hvis kroppen ikke havde formået at mobilisere en stressreaktion, da vi levede på savannen, ville vi ikke have været i stand til at flygte fra løven, og så var vi blevet ædt.

I dag hjælper stressreaktionen os ved at få os til at orke at stå op om morgenen og forberede os til en stor eksamen eller en vigtig jobsamtale.

Stress er ganske enkelt en nødvendig del af vores hverdag! Desuden er det helt ufarligt, så længe det kun foregår over en begrænset tid, og der er mulighed for at restituere bagefter. Hvis vi glemmer at restituere, og vi er stressede i lang tid, kan vi risikere at blive syge af den.

Desværre bliver flere og flere i dagens samfund syge af stress. Jeg var selv sygemeldt i et år på grund af stress og udbrændthed. Det er synd og helt unødvendigt, at så mange mennesker i dag bliver syge af stress. Jeg tror, at mange af os har glemt restitutionen, og at kroppens batteri til sidst løber tør for energi. Det er tankevækkende, at mange af os prioriterer vores mobils batteri højere end vores eget batteri!

I det næste blogindlæg kan du læse om, hvad du kan gøre for at lade dit batteri op.